Energia

Energiatoimialaa on tutkittu Suomessa vuodesta 2004, jolloin aloitettiin tutkimukset sähkönmyynnistä. Toimiala onkin kokenut suuren muutoksen asiakastyytyväisyyden noustessa merkittävässä määrin verrattuna muihin toimialoihin.

EPSI Ratingin uudelta sivustolta https://tyytyvainenasiakas.com/ kuluttaja-asiakkaat löytävät riippumatonta ja akateemisesti tutkittua tietoa sähköyhtiöistä ja sähkön käytöstä. Tämä tieto on tarkoitettu kaikkien suomalaisten käyttöön sähköyhtiön valinnan ja päätöksenteon tueksi.

Kuinka energiatoimialaa tutkitaan?

Vuosittainen tutkimus tehdään lokakuussa puhelinhaastatteluina. Toimialan suurimmat toimijat ovat mukana ja pienemmät toimijat ilmoittavat itse halukkuutensa osallistua tutkimukseen. Tulokset julkistetaan lehdistötiedotteena.

Mitä tutkimme?

Sähkönmyyntiä kohderyhmänä sekä yksityis- että yritysasiakkaat.

Mitä tutkimustemme viimeisimmät tulokset kertovat? 

Energiatoimiala on tunnettu perinteisesti alhaisesta asiakasuskollisuudestaan sekä vähäisistä asiakaskontakeistaan. Nyt kuitenkin toimialalla on havaittavissa positiivinen trendi; asiakastyytyväisyys on kovassa nousussa ja asiakkaat aidosti entistä enemmän yritysten toiminnan keskiössä. Toimiala on mennyt tyytyväisyydessä ohi mm. pankkitoimialasta. Myös luottamus energia-alaa kohtaan asiakkaiden keskuudessa nousee jatkuvasti.

Tarja Ilvonen
CEO
+358 50 569 1921
tarja.ilvonen@epsi-finland.org

Haluatko apua tutkimuksen tekoon?

Täytä sähköpostiosoitteesi niin otamme sinuun yhteyttä!