• Se on nyt nopeaa. Asiakaskokemukset leviävät millisekunteina sosiaalisissa verkostoissa.

    Pikakyselyt

Reaaliaikaiset asiakaskokemukset

Tarvitsetteko nopeaa, jatkuvaa palautetta asiakkailtanne? Voimme tarjota yksinkertaisia ​​työkaluja nykyhetken mittaamiseen. Ihanteellinen kaikille organisaatioille, jotka haluavat yksinkertaisen ja jatkuvan tavan seurata asiakkaiden ajatuksia.

Olemme kehittäneet yksinkertaisen ja modernin työkalun, jonka avulla voitte lähettää lyhyitä, yksinkertaisia ​​kysymyksiä asiakkaillenne ja seurata reaaliajassa, kuinka he ovat vastanneet verkkoliittymän kautta. Päätätte kysymykset ja siitä, miten kysely saadaan toteutettua yhteistyössä asiantuntijoidemme kanssa.

Heti sen jälkeen, kun asiakas on lopettanut tapaamisen kanssanne – puhelun asiakaspalveluun, käynnin vastaanotossa, kaupassa tai toimistossa – asiakas saa tekstiviestin tai sähköpostin. Asiakas voi vastata muutamaan nopeaan ja yksinkertaiseen kysymykseen koetusta kokemuksesta. Kysymyksiin vastataan suoraan matkapuhelimella tai tietokoneella.

Suoran palautteen avulla nopeaa kehitystä

Asiakastyytyväisyys on summa kokemuksia, joita asiakkaillanne on päivittäin riippumatta siitä, tapahtuvatko ne digitaalisesti, henkilökohtaisessa kokouksessa vai puhelimitse. Mittaamalla jatkuvasti, miten asiakas kokee yhteydenoton, saatte suoraa palautetta ja voitte toimia sen pohjalta. Se antaa teille mahdollisuuden toimia nopeasti ja on hyvä perusta kehitystyön johtamiseen tiheällä tahdilla, oikeaan suuntaan.

EPSI Rating Pikakysely mahdollistaa:

  • Toimia suoraan sekä positiivisen että negatiivisen palautteen perusteella.
  • Seurata ja visualisoida kehitystä ajan mittaan.
  • Nopeuttaa kehittämistyötä.
  • Tunnistaa ”best practices” ja menestystekijät.
  • Kasvattaa sitoutumista työntekijöiden keskuudessa.

Perusteellinen kehitysprosessi

Asiakastyytyväisyyden lisäämiseksi tarvitaan enemmän kuin tietoja. Suoritetut toimenpiteet luovat lopulta paremman asiakaskokemuksen. Sinne pääseminen vaatii analyysiä, näkemyksiä ja päätöksiä. Pikakysely alkaa siten aina kohdealueiden tunnistamisella toimialatutkimuksemme tuella sekä konkreettisten kysymysten muotoilemisella.

Heidi Laitinen

Haluatteko tietää lisää?

Olettehan yhteydessä
Maajohtaja Heidi Laitinen
+358 50 406 8796,
heidi.laitinen@epsi-finland.org

Pikakysely soveltuu monille toimialoille

Kuten toimialoille, jotka tarjoavat erilaisia ​​vastaanottoja, kuten hammaslääkärit, lääkärit, eläinlääkärit ja autokorjaamot jne. Asiakkaitamme ovat myös yritykset, jotka tarjoavat henkilökohtaista neuvontaa, kuten kuntosalit, pankit, vakuutusyhtiöt sekä konsulttiyritykset.

OLETTEHAN YHTEYDESSÄ, MIKÄLI HALUATTE LISÄTIETOJA.

Lähetä viesti, niin olemme pian yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen suostun siihen, että henkilötietoni tallennetaan ja käsitellään. Tämän tarkoituksena on rekisteröidä tietoja, jotka puolestaan ovat perusta sille, että voimme täyttää sitoumuksemme ja tarjota hyvää palvelua. Lue lisää TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖSTÄMME.