Alan tyytyväisyys laski mittaushistorian korkeimmista lukemista nopeasti mittaushistorian matalimpiin lukemiin vuosina 2017-2020, mutta tyytyväisyys on sittemmin elpynyt takaisin hyvälle tasolle. Yksityisasiakkaiden tyytyväisyys hipoo jo erittäin tyytyväisten asiakkaiden rajaa, yritysasiakkaiden tyytyväisyys taas on säilynyt viime vuonna saavutetulla. selvästi vuotta 2022 korkeammalla tasolla.
Tyytyväisyys korvausprosessiin nousussa
Myönnetyt korvaukset ovat useimmiten linjassa asiakkaiden odotusten kanssa ja korvauskäsittelyprosessin eri tekijät saavat keskimäärin korkeita arvioita.
Henkilökohtaisen ja digitaalisen yhdistävän otteen löytäminen on välttämätöntä
Tekoälypohjainen asiakaspalvelu ei toistaiseksi ole riittävällä tasolla vastatakseen asiakaspalvelutarpeisiin laaja-alaisesti. Vakuutusyhtiö ei saa unohtaa henkilökohtaista otetta.
Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttä vakuutusalalla vuodesta 2005 lähtien
Miksi vakuutusala menestyy Pohjoismaisella tasolla paremmin asiakassuhteissaan moniin muihin toimialoihin verrattuna, mutta Suomessa alan aiemmin korkea tyytyväisyys on merkittävästi laskenut viime vuosina? Mikä on vahinkokäsittelyn merkitys asiakastyytyväisyydelle ja mitä se tarkoittaa, että onnistuu selittämään vaikeita sopimusehtoja asiakkailleen? Saamme vastauksia nähin ja moneen muuhun kysymykseen vuosittaisten seurantojen, mittausten ja analyysien avulla.
Tämä tutkimus antaa selkeät ohjeet tuotemerkkisi, yrityksesi tai tuotteidesi ja palvelujesi edelleen kehittämiseen. Lisäksi yrityksenne sijoitetaan paremmuusjärjestykseen kilpailijoiden kanssa. Onko teillä Suomen tyytyväisimmät asiakkaat?
➜ Mitkä painopistealueet vaikuttavat parhaiten asiakastyytyväisyyteen.
➜ Kuinka voitte menetelmällisesti vahvistaa suhdettanne asiakkaisiinne.
➜ Kuinka sijoitutte kilpailijoihin verrattuna markkinoiden kattavimmassa toimialavertailussa.
TÄTÄ MITATAAN
➜ Tutkimus antaa teille tietoja asiakkaan kokemuksesta yrityksestänne ja muista alan toimijoista.
➜ Puolueeton tulos, joka perustuu tieteellisesti todistettuun malliin.
TIEDONKERUU
➜ Suoritetaan kansallisesti puhelin- ja verkkohaastatteluin.
➜ Asiakkaisiin otetaan yhteyttä pääasiassa kesällä ja syksyllä.
TOIMITUS
➜ Kattava digitaalinen raportti, joka sisältää yksityiskohtaiset tulokset ja näkemykset toimialastanne ja yrityksestänne sekä kilpailijoidenne toiminnasta.
➜ Konkreettisia suosituksia siitä, miten voitte asettaa asiakkaan keskiöön entistä menestyksellisemmin.
➜ Julkisen aineiston ennakkotoimitus.
SUUNTA KOHTI YKSILÖLLISEMPIÄ JA TURVALLISEMPIA PALVELUITA
Maailma on viime aikoina kokenut merkittäviä muutoksia niin talouden, teknologian kuin ilmastonkin saralla. Pohjoismaissa finanssisektorin haavoittuvuus on tullut esiin, mikä on tuonut vakaat ja luotettavat vakuutuspalvelut entistä merkittävämpään asemaan. Vakuutusala toimii yhteiskunnan taloudellisena turvaverkkona, ja sen rooli on kasvanut ilmastonmuutoksen, taloudellisen epävarmuuden ja teknologian kehittymisen myötä.
Vuoden 2024 EPSI Rating -tutkimus tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen siihen, kuinka asiakastyytyväisyys ja -uskollisuus ovat kehittyneet tämän kasvavan paineen alla. Toimialan asiakastyytyväisyys saavutti vuonna 2017 lakipisteensä, mutta laski sitten dramaattisen nopeasti aallonpohjaansa kolmessa vuodessa. Alan asiakastyytyväisyys on kuitenkin myös elpynyt voimakkaasti, ja sekä yksityis- että yritysasiakkaiden tyytyväisyys on palannut vuoden 2018 hyvälle tasolle. Yksityisasiakkaiden parissa lukemat (74,6 indeksipistettä) hätyyttelevät erittäin tyytyväisten asiakkaiden rajaa (75), erottuen jo selvästi vuoden 2020 lukemista (70,1). Yritysasiakkaiden tyytyväisyys (73,4) puolestaan säilyy vuoden 2023 tasolla (73,2), mutta taso on noussut vuoden 2020 (66,2) jälkeen yksityisasiakkaiden tyytyväisyyttä voimakkaammin.
Heidi Laitinen, EPSI Rating Finlandin maajohtaja, kommentoi tutkimusta seuraavasti: ’Vakuutusala on viime vuosina osoittanut vahvaa sopeutumiskykyä muuttuvassa toimintaympäristössä, jossa kuluttajien odotukset kasvavat jatkuvasti. Asiakkaat arvostavat entistä enemmän sekä digitaalisia että henkilökohtaisia palveluita, ja alan toimijoilla on ollut merkittävä rooli tarjota näitä saumattomasti yhteen nivottuja palvelukokemuksia. Vakuutusyhtiöt, jotka kykenevät vastaamaan asiakkaiden korkeisiin laatuvaatimuksiin ja tarjoamaan joustavaa, turvallista palvelua, vahvistavat näin asiakkaidensa luottamusta ja pitkäaikaista sitoutumista.”
Tutkimustulokset paljastavat yllättäviä eroja alan sisällä: jotkut toimijat ovat pystyneet vahvistamaan asiakastyytyväisyyttään menestyksekkäästi, kun taas toisilla on vielä haasteita tietyillä kriittisillä osa-alueilla. Tutkimus osoittaa, että tyytyväisimmät asiakkaat löytyvät niistä yhtiöistä, jotka ovat onnistuneet yhdistämään teknologian ja henkilökohtaisen palvelun saumattomasti. Tutkimustulokset herättävät kysymyksen: missä määrin alan eri toimijat ovat kyenneet vastaamaan asiakkaidensa odotuksiin näillä nopeasti kehittyvillä alueilla?
Turvalla tyytyväisimmät yksityisasiakkaat, If kirii
Turvalle mitataan asiakastyytyväisyysvertailun korkeimmat lukemat jo kolmattatoista kertaa viimeisten neljäntoista vuoden aikana. Yhtiö erottuu asiakkaidensa mielestä toimialan keskitasosta tasaisesti keskeisimmillä osa-alueilla (imago, odotukset, tuotelaatu, palvelulaatu, vastine rahalle). ”Turvan tulokset ovat paitsi pitkän aikavälin vertailussa erinomaiset, myös nousseet 2,8 indeksipistettä vuoden takaisesta”, Laitinen lisää.
Toiseksi vertailussa yltää 3,4 indeksipistettä viime vuotta korkeamman asiakastyytyväisyysindeksin mittauttanut If, joka sekin erottuu asiakkaiden arvioissa edukseen toimialan keskitasosta varsin tasaisesti, mutta erityisesti odotusten ja rahalle saatavan vastineen osalta. Kolmanneksi sijoittuu kahtena edellisenä vuonna toiseksi yltänyt POP Vakuutus, jonka tulos puhkaisee yhden indeksipisteen nousun myötä nyt erittäin tyytyväisten asiakkaiden rajan.
”Taso toimialalla on hyvä laajalla rintamalla”, tähdentää Laitinen. ”Esimerkiksi Fennian saamat arviot eivät millään osa-alueella mitenkään dramaattisesti toimialan keskitason alle, ja vertailun matalimmaksi jäävä asiakastyytyväisyysindeksi selittyy pitkälti yksittäisen asiakassegmentin tyytymättömyydellä.”
Pohjola Vakuutus onnistuu erottautumaan yritysasiakkaiden arvioissa
Yritysasiakkaiden arvioissa korkeimmat pisteet mitataan Pohjola Vakuutukselle, joka on onnistunut nostamaan arvioita 4,5 indeksipistettä vuoden takaisesta. Toiseksi vertailussa sijoittuu yksityisasiakkaiden vertailun tapaan If, kolmanneksi puolestaan viime vuonna molemmat vertailut voittanut Turva.
”Erot yritysasiakaspuolella ovat selvästi kapeammat kuin yksityis-asiakkaiden parissa”, huomauttaa Laitinen. ”Siinä missä yksityisasiakkaiden parissa yhtiöt sijoittuivat 6,4:n indeksipisteen sisälle, yritysasiakkaiden keskuudessa haarukaksi riittää 4,2 indeksipistettä. Merkittävän nousun tehnyt Pohjola Vakuutus onnistuu tällä hetkellä erottautumaan muista, mutta etenkin Turvan, LähiTapiolan ja Fennian välinen vertailu menee urheilutermistöä käyttäen senttipeliksi.”
Asiakkaat ovat nyt myös uskollisempia
Yksityisasiakkaiden tyytyväisyys pääasialliseen vakuutusyhtiöönsä on kasvanut 1,9 indeksipistettä. Tämä nousu kuvastaa alan pyrkimyksiä parantaa yksityisasiakkaiden palvelukokemusta ja vastata muuttuviin odotuksiin erityisesti digitaalisten palveluiden kehittämisen ja asiakaslähtöisten ratkaisujen avulla. Positiivinen kehitys asiakastyytyväisyydessä viittaa siihen, että alan toimijat ovat onnistuneet entistä paremmin vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin ja odotuksiin, ja näin saavuttaneet suurempaa tyytyväisyyttä asiakkaiden keskuudessa. Myös asiakasuskollisuus on ollut nousujohteista. Vuoden 2024 tutkimustulokset osoittavat, että asiakasuskollisuus ylitti nyt arvon 76, mikä kuvastaa asiakkaiden kasvavaa luottamusta vakuutusyhtiöihin. Tämä kehitys viestii siitä, että yhä useammat kuluttajat kokevat vakuutusyhtiöt luotettavina kumppaneina, joihin he voivat sitoutua pitkällä aikavälillä. Kasvava uskollisuus vahvistaa alan asemaa ja korostaa sen roolia suomalaisessa yhteiskunnassa tärkeänä taloudellisena turvaverkkona.
Digitaalisten kanavien ja tekoälyn suhde asiakastyytyväisyyteen
Tutkimuksen perusteella digitaalisten palveluiden ja tekoälyn käyttö vakuutusalalla näyttäisi liittyvän asiakastyytyväisyyteen eri tavoin. If on erottunut edukseen vahvalla digipalvelutarjonnallaan, ja sen asiakkaat ovat erityisen tyytyväisiä helppokäyttöisiin ja monipuolisiin digitaalisiin itsepalveluvaihtoehtoihin. Tämä heijastuu positiivisesti Ifin asiakastyytyväisyyteen kokonaisuudessaan. POP Vakuutuksen asiakkaat ovat puolestaan kokeneet saavansa tekoälyn kautta hyödyllistä apua yleisiin kysymyksiin ja perusasioiden selvittämiseen, mikä on lisännyt heidän tyytyväisyyttään digitaalisiin palveluihin, kun taas LähiTapiola kohtaa haasteita digitaalisten ratkaisujen ja henkilökohtaisen palvelun yhdistämisessä.
Vaikka vakuutusyhtiönsä tarjoamaa tekoälypalvelua käyttäneiden asiakastyytyväisyys on samalla tasolla sitä käyttämättömien kanssa, tulokset viittaavat myös siihen, että liian suuren roolin ottaessaan tekoälypalvelut heijastuvat negatiivisesti asiakastyytyväisyyteen. Esimerkiksi chatbotit eivät toistaiseksi aina pysty asiakkaiden mukaan vastaamaan asiakkaiden monimutkaisiin tarpeisiin yhtä henkilökohtaisella tasolla kuin perinteinen asiakaspalvelu. Tekoälyyn liittyvä tyytymättömyys voi näin muodostua merkittäväksi tekijäksi asiakaskokemuksessa, mikä korostaa tarvetta kehittää teknologioita niin, että ne tukevat yksilöllisempiä palvelutarpeita.
Henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun tasapainottaminen
Vakuutusalan asiakastyytyväisyyden kehityksen kannalta keskeinen kysymys onkin, miten digitaalisia ratkaisuja voidaan yhdistää henkilökohtaiseen palveluun asiakastyytyväisyyden säilyttämiseksi. Asiakkaat kaipaavat usein inhimillistä vuorovaikutusta erityisesti monimutkaisissa ja henkilökohtaisissa asioissa, joten vakuutusyhtiöiden on syytä pohtia, miten tekoälyä ja digitaalisia palveluja voidaan käyttää tukemaan, mutta ei korvaamaan, ihmiskeskeistä palvelua.
Vakuutusalan tuleekin kehittää tekoälyyn perustuvia ratkaisuja niin, että ne pystyisivät tarjoamaan yksilöllisempiä ja laadukkaampia kokemuksia. Tulevaisuudessa on tärkeää löytää tasapaino digitaalisten ja henkilökohtaisten palveluiden välillä, jotta asiakkaat kokevat saavansa aidosti heidän tarpeisiinsa vastaavaa palvelua – oli kyseessä sitten digitaaliset kanavat tai henkilökohtainen asiakaspalvelu.
“Asiakastyytyväisyys on korkeampaa, kun asiakkaan ei tarvitse toistaa samoja tietoja useiden kanavien kautta tai kun asiakaspalvelijat osoittavat empatiaa ja osaavat selittää korvausprosessin selkeästi. Tämä alleviivaa sitä, kuinka tärkeää on hallita asiakkaiden odotuksia ja tarjota saumattomia kokemuksia erityisesti pitkittyvissä prosesseissa,” lisää Laitinen. “Se myös osoittaa, kuinka kriittistä on yhdistää digitaalisten työkalujen käyttö asiakkaiden odotusten hallintaan ja henkilökohtaiseen palveluun niin, että prosessit pysyvät johdonmukaisina ja asiakasystävällisinä”, lisää Laitinen.
Korvauskäsittelyihin ollaan aiempaa tyytyväisempiä
Tyytyväisyys korvauskäsittelyprosessiin on noussut vuoden aikana merkittävästi. Vuonna 2024 tyytyväisyyslukemaksi korvauskäsittelyyn kokonaisuudessaan mitattiin 78,8, kun vastaava lukema vuonna 2023 oli 75,3. Kehitys viittaa siihen, että vakuutusyhtiöt ovat onnistuneet parantamaan korvausprosessin selkeyttä, tehokkuutta ja asiakasystävällisyyttä, mikä lisää asiakkaiden kokemaa arvoa. Vaikka viimeisen vuoden aikana vakuutushakemusten jättäneiden asiakkaiden määrä on pysynyt suhteellisen tasaisena (31 % vuonna 2024, 35 % vuonna 2023), tyytyväisyys itse korvausprosessiin on noussut. Tämä kertoo siitä, että vakuutusyhtiöt ovat panostaneet enemmän resurssien kohdentamiseen korvausasioiden sujuvaan käsittelyyn ja asiakaskokemuksen parantamiseen tällä vakuutusyhtiöiden ydintoimintaan oleellisesti lukeutuvalla ja siten kriittisellä osa-alueella.
”Korvausprosessin sujuvuus ja asiakkaiden tyytyväisyys sen käsittelyyn on yksi keskeisimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat asiakkaiden luottamukseen ja uskollisuuteen vakuutusyhtiöitä kohtaan. Nämä tulokset osoittavat, että alan toimijat ovat onnistuneet vastaamaan asiakkaiden odotuksiin tärkeissä palvelutilanteissa ja lisäämään kokonaisasiakastyytyväisyyttä tarjoamalla parempaa palvelua juuri silloin, kun asiakkaat sitä eniten tarvitsevat”, Laitinen päättää.
Yhteenveto
Vakuutusalan asiakastyytyväisyys on noussut vuosikymmenen alan yhteiskunnallisten kriisien jälkeen takaisin korkealle tasolle. Uskollisuus nykyistä pääasiallista vakuutusyhtiötä kohtaan on noussut, ja asiakkaat kokevat keskimäärin olevansa hyvissä käsissä vahingon sattuessa.
Vakuutusyhtiöillä ei kuitenkaan ole varaa tuudittautua tilanteeseen. Toimintaympäristö saattaa muuttua radikaalisti lyhyessä ajassa yhteiskunnan eri tasoja läpäisevien kriisien myötä myös tulevaisuudessa, minkä lisäksi asiakkaiden tarpeisiin on yhä kyettävä vastaamaan monikanavaisesti. Tulevaisuudessa onkin todennäköistä, että vakuutusyhtiöt joutuvat investoimaan edelleen teknologiaan ja tekoälyyn, mutta samalla niiden tulee ymmärtää, että asiakastyytyväisyys ei synny pelkästään teknologian avulla. Teknologia voi toimia tehokkaana tukena, mutta asiakastyytyväisyyden säilyttämiseksi tarvitaan myös henkilökohtaista vuorovaikutusta, erityisesti monimutkaisissa ja henkilökohtaisissa vakuutustilanteissa.
Vakuutusalan tulevaisuus on jännittävä ja monin tavoin ratkaiseva – alan on pystyttävä mukautumaan asiakkaiden muuttuviin odotuksiin ja hyödyntämään teknologiaa niin, että se täydentää, ei korvaa, ihmisläheistä palvelua. Tämä asettaa haasteita, mutta myös tarjoaa mahdollisuuksia niille toimijoille, jotka osaavat hyödyntää teknologiaa asiakaslähtöisesti ja ymmärtää, milloin tarvitaan inhimillistä kosketusta.
TUTKIMUKSESTA
EPSI Data Collection Services haastatteli Vakuutus 2024 -tutkimukseen yli 2000 suomalaista vakuutusasiakasta. Haastattelut tehtiin 23.9.-10.10.2024. Indeksi tuotetaan asteikolla 0–100, jossa 0-60 on tyytymätön, 60-75 on tyytyväinen ja yli 75 erittäin tyytyväinen.
Asiakastyytyväisyyden virhemarginaalit ovat yleisesti haarukassa n. +/- 2-3 indeksipistettä asteikolla 0-100.
Tilastollinen luottamustaso on 95% ja mallin selitysaste vaihtelee toimijoittain n. välillä 75-90 %.
Lisätietoja tutkimuksesta:
Heidi Laitinen, maajohtaja, EPSI Rating Finland
›Heidi.laitinen@epsi-finland.org
›+358 50 40 68 796
Asiakastyytyväisyyden mittaaminen
Asiakastyytyväisyyttä tutkitaan seuraavien kolmen kysymysten avulla: 1) Ajattele kaikkia kokemuksia, joita sinulla on vakuutusyhtiöstäsi. Miten tyytyväinen olet?, 2) Missä määrin vakuutusyhtiösi täyttää kaikki odotuksesi?, ja 3) Kuvittele kaikin puolin täydellinen toimija vakuutusalalla. Miten lähellä tai kaukana vakuutusyhtiösi on tätä täydellistä toimijaa?
Asiakastyytyväisyys ja asiakasuskollisuus ovat kaksi tärkeää avainindikaattoria yrityksille ja organisaatioille. Näiden kahden indikaattorin mittaamisen lisäksi EPSI-menetelmä tutkii viittä muuta aspektia, joiden avulla voidaan selvittää, mikä tekee asiakkaista tyytyväisiä ja uskollisia.
Kukin aspekti sisältää tietyn määrän kysymyksiä. Alla oleva kaavio kuvaa niitä alueita, joihin EPSI-menetelmä perustuu.
EPSI Rating tutkii, miten asiakkaista tulee asiakkaita ja miten he pysyvät uskollisina yritykselle. EPSI Ratingin tutkimukset selvittävät asiakkaiden kokemusten ja yrityksen kanssa käydyn vuorovaikutuksen avulla, mitä mieltä asiakkaat ovat yrityksestä. EPSI Ratingin tutkimusmenetelmä on Tukholman kauppakorkeakoulun suunnittelema ja toimii perustana puolueettomille ja luotettaville tutkimuksille.
EPSI Data Collection Services haastatteli Vakuutus 2023 -tutkimukseen 901 Suomessa asuvaa yli 18-vuotiasta yksityisasiakasta, sekä 701 yritysasiakasta. Haastattelut tehtiin aikavälillä 21.9.-17.10.2023.
EPSI Asiakastyytyväisyys yksityisasiakkaat 2024
EPSI Asiakastyytyväisyys yritysasiakkaat 2024
EPSI:n asiakastyytyväisyys mitataan asteikolla 0-100. Yleensä toimialalla ja yrityksillä, jotka saavat alle 60 pistettä asiakastyytyväisyydestä, on suuria vaikeuksia motivoida asiakkaitaan pysymään uskollisina, kun taas yli 75 pistettä saavat osoittavat vahvoja suhteita yrityksen ja asiakkaan välillä.
Suurimmat toimijat ovat aina mukana mittauksessa, kun taas pienemmät toimijat toteutetaan asiakasvalinnan avulla. Haastattelut toteutetaan vuosittain syys- ja lokakuussa. EPSI Ratingilla on riippumaton asema ja yleinen asiakastyytyväisyys julkaistaan aina julkisesti.
Toimialan lopulliset raportit eivät ole julkisia ja ne toimitetaan kattavina online-raportteina tilanneille asiakkaille. Raportti sisältää muun muassa selkeää tietoa asiakassegmenteistä ja toimialakohtaisista asioista.
KESTÄVYYSINDEKSI – KESTÄVÄ KEHITYS JA VASTUULLISUUS VAKUUTUSALALLA 2023
USEITA MAHDOLLISUUKSIA LISÄNÄKEMYKSIIN VAKUUTUSALASTA
USEITA MAHDOLLISUUKSIA LISÄNÄKEMYKSIIN VAKUUTUSALASTA
HALUAN KEHITTÄÄ ASIAKASSUHTEITAMME
Korkea asiakastyytyväisyys ja -uskollisuus ovat aina seurausta järjestelmällisestä, pitkäaikaisesta ja kestävästä työstä. EPSI Rating:in kattavat asiakaskyselyt rakentuvat tutkimuspohjaisiin menetelmiin ja tarjoavat näkemyksiä organisaatioille, jotka haluavat aktiivisesti työskennellä tyytyväisempien asiakkaiden puolesta.
Suosittelemme:
➜ Bränditutkimukset mittaavat yleistä käsitystä, tunnettuutta ja asenteita tavaramerkin ympärillä. Lue lisää.
➜ Asiakastutkimukset antavat näkemyksiä asiakastyytyväisyydestä ja -uskollisuudesta sekä näiden liikkeellepanevista voimista. Mahdollisuus kansalliseen benchmarking-analyysin. Lue lisää.
➜ Asiakkaiden vuorovaikutusten jatkuva mittaaminen reaaliaikaisella raportoinnilla. Lue lisää.
Mikä ohjaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja sitoutumista? Onko teillä johtajuutta vastata yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin? Näkevätkö työntekijät panoksensa merkityksen organisaatiossa? Onko teillä tasapainoinen työympäristö ja työntekijöiden tarvitsema tuki? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saatte vastauksia työntekijätutkimuksen kautta. Lue lisää.
JOHTAMINEN JA HALLINTA
Tarvitsetteko strategista tai operatiivista CX-tukea? Mikä on teidän seuraava askel digitaalisessa muutoksessa? Tarvitsetteko valmennusta muutoksenhallintaanne? Pystymme osallistumaan kaikkeen, kuten tunnin mittaiseen esitykseen johtoryhmälle, tai viikottaisiin kokouksiin markkinointi- ja henkilöstöosastojen kanssa. Meillä on huippuluokan osaamista muun muassa muutosjohtamisen, asiakas- ja työntekijästrategioiden sekä digitaalisen muutoksen aloilla.
HALUAN KEHITTÄÄ ASIAKASSUHTEITAMME
Korkea asiakastyytyväisyys ja -uskollisuus ovat aina seurausta järjestelmällisestä, pitkäaikaisesta ja kestävästä työstä. EPSI Rating:in kattavat asiakaskyselyt rakentuvat tutkimuspohjaisiin menetelmiin ja tarjoavat näkemyksiä organisaatioille, jotka haluavat aktiivisesti työskennellä tyytyväisempien asiakkaiden puolesta.
Suosittelemme:
➜ Bränditutkimukset mittaavat yleistä käsitystä, tunnettuutta ja asenteita tavaramerkin ympärillä. Lue lisää.
➜ Asiakastutkimukset antavat näkemyksiä asiakastyytyväisyydestä ja -uskollisuudesta sekä näiden liikkeellepanevista voimista. Mahdollisuus kansalliseen benchmarking-analyysin. Lue lisää.
➜ Asiakkaiden vuorovaikutusten jatkuva mittaaminen reaaliaikaisella raportoinnilla. Lue lisää.
Mikä ohjaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja sitoutumista? Onko teillä johtajuutta vastata yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin? Näkevätkö työntekijät panoksensa merkityksen organisaatiossa? Onko teillä tasapainoinen työympäristö ja työntekijöiden tarvitsema tuki? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saatte vastauksia työntekijätutkimuksen kautta. Lue lisää.
JOHTAMINEN JA HALLINTA
Tarvitsetteko strategista tai operatiivista CX-tukea? Mikä on teidän seuraava askel digitaalisessa muutoksessa? Tarvitsetteko valmennusta muutoksenhallintaanne? Pystymme osallistumaan kaikkeen, kuten tunnin mittaiseen esitykseen johtoryhmälle, tai viikottaisiin kokouksiin markkinointi- ja henkilöstöosastojen kanssa. Meillä on huippuluokan osaamista muun muassa muutosjohtamisen, asiakas- ja työntekijästrategioiden sekä digitaalisen muutoksen aloilla.
Ota yhteyttä, niin palaamme asiaan.
Täällä voitte esittää meille kysymyksiä, pyytää meitä soittamaan tai ehkä vain lähettää tervehdyksen.